Luna de miere in Amsterdam Olanda

Exista cateva elemente reper in cultura olandeza care s-au incetatenit si de cate ori ne gandim la Olanda simbolurile sale ne vin in minte: morile de vant, lalelele, sabotii unici in toata lumea.

Daca nu pentru altceva, macar pentru a vedea pe viu aceste cateva simboluri si tot merita sa iti petreci o vreme in Amsterdam. In plus vei descoperi o multime de alte locuri si lucruri interesante de vazut.

Toate gusturile si toate buzunarele isi vor gasi ceva de vazut si de facut aici, fie ca esti amatoare de arta si vrei sa vizitezi muzee exceptionale, fie ca iti place turismul pentru sansa pe care ti-o da de a face cumparaturi sau pur si simplu iti place sa vezi locuri superbe si sa cunosti oameni deosebiti.

Una din principalele atractii turistice in Olanda este fascinanta lor preocupare pentru cultivarea lalelelor. in luna aprilie si mai intraga Olanda este in floare. Aceasta este deci perioada ideala pentru a vizita “tara lalelelor”. Daca iti planifici un tur prin principalele locuri care cultiva lalele ai sansa sa intalnesti si orase renumite pentru branzeturile speciale, Dodrecht si Gouda.

Daca esti amatoare de specialitati arhitecturale merita sa savurezi Amsterdamul si din acest punct de vedere. Canalul care strabate orasul iti da o reflexie minunata a caselor de pe mal in luciul apeci. In asa numita perioada de prosperitate sau varsta de aur a orasului in secoul XVII Amsterdam s-a dezvoltat atat ca importanta cat si ca dimensiune. Canalele au fost sapate unul cate unul iar pe malul acestora comerciantii si-au construit casele uimitoare.

Un zigzag de peste 100 de tronsoane de canal si peste 6800 cladiri istorice cu fatade impresionante fac vizita in Amsterdam un deliciu.  Reteaua de piste de bicicleta iti va facilita vizitarea orasului in mod cat se poate de direct, pe doua roti.

Capitala Olandei este rnumita pentru stilul arhitectural care imbina pragmatismul cu estetica. Intr-o zona unde orice petic de pamant este extrem de valoros construirea imobilelor s-a facut exploatand orice suprafata disponibila. De aceea impresia de ingramadeala a cladirilor, care insa odata vazute din interior se vadesc a fi spatioase si foarte confortabile. In zilele noastre acest aspect pitoresc a fost folosit la maxim pentru a surprinde turistii cu numeroase cafenele, restaurante, magazine de lux, galerii de arta, bijuterii.

Pentru cine doreste sa cumpere suveniruri cel mai sigur si ravnit cadou va fi celebra pereche de saboti olandezi, sculptati dintr-o bucata de lemn si ajustati pe specificul piciorului.  Daca doresti sa iti imbogatesti colectia de suveniruri poti alege din peste 70 de magazine de antichitati, pictura, ceramica, sticlarie, bijuterie.

Alaturi de cele mai cunoscute laitmotive ale Olandei, lalelele, un alt element devenit simbol este usor de vazut pe intregul intins al tarii, si anume morile de vant.  Aceste dispozitive au nu doar valoare estetica pe care merita sa o experimentezi, ci si o importanta functie economica, producand energie electrica cu o investitie minimala si poluare zero.  Una din cele mai vizitate capitale europene Amsterdam gazduieste anual aproape 5 milioane de turisti. Nu trebuie sa ratezi nici unul de cele mai frumoase colectii de arta din lume localizate in grupul de muzee din Museumplein unde vei putea admira operele lui Van Gogh, Rembrandt, Vermeer, Frans Hals.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *